[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 1 - ( 1-1395 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 1-12 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی الگوی مصرف میوه و سبزی بر اساس توصیه های هرم راهنمای غذایی، در دانشجویان دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
فریده دوستان *، فرزاد محمدی، محسن برهان نژاد زرندی
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده:   (661 مشاهده)

چکیده

مقدمه:براساس برآورد سازمان بهداشت جهانی، دریافت ناکافی میوهوسبزی از پنج فاکتور اصلی افزایش بار جهانی بیماری­ها­ی مزمن است.هدف این مطالعه ارزیابی الگوی مصرف سبزی ومیوهبر اساس توصیه­های هرم راهنمای غذایی در دانشجویـاندانشکدهبهداشت بود.

روش‌ها:در این مطالعه مقطعی 229 دانشجو به روش چند مرحله­ای انتخاب و بررسی شدند.پرسشنامه بسامد خوراک (FFQ) تکمیل و شاخص­های تن سنجی با وسایل وروش­های استاندارد اندازه گیری شد.مقایسه میانگین شاخص­هادر دو گروه با آزمون­های تی تست و من ویتنی و مـقایسه تعـداد واحد دریافتی روزانـه گروه­هـای غـذایی با توصیه­های هـرم راهنمای غذایی باآزمون­های تی تست یک نمونه­ای و ویلکاکسون انجام شد.آنالیز داد­ه­هابانرم ­افزارSPSSنسخه 18انجام شد.

نتا‌یج:میانگین سن دانشجویان46/2­±­88/21 سال بود. میانگین دریافت میوه­،53/1­­±­57/3 واحد درروز در محدوده واحدتوصیه شده بود. میانگین دریافت سبزی 74/0­± 95/1 واحددر روز بود و باحداقل تعدادواحد توصیه شده اختلاف معنی­دارنشان داد (001/0­P<). میانگین دریافت گوشت 55/0± 31/2، نان وغلات20/0±6/10واحد در روز و در محدوده توصیه شده بود. میانگین دریافت شیر 043/0±1 واحـددر روز بود که با حداقل تعـداد واحـد توصیـه شده اختلاف مـعنی­دار داشت  (001/0­P<).

بحث و نتیجه‌گیری:دریافت سبزی و شیر در دانشجویان به طور معنی­داری کمتر از میزان توصیه شده بود ولذا مصرفمقادیر بیشتر این دو گروه توصیه می­شود.

واژه‌های کلیدی: هرم راهنمای غذایی­، مصرف سبزی و میوه، دانشجویان
متن کامل [PDF 579 kb]   (197 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۳۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doostan F, Mohammadi F, Borhannejad Zarandi M. Evaluation of Fruit and Vegetable Consumption pattern based on Food Guide Pyramid Recommendations: A study on students of Health Faculty, Kerman University of Medical Sciences. J Health Dev. 2016; 5 (1) :1-12
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-129-fa.html
دوستان فریده، محمدی فرزاد، برهان نژاد زرندی محسن. ارزیابی الگوی مصرف میوه و سبزی بر اساس توصیه های هرم راهنمای غذایی، در دانشجویان دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان. مجله بهداشت و توسعه. 1395; 5 (1) :1-12

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-129-fa.html

دوره 5، شماره 1 - ( 1-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Journal of Health and Development
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 797 queries by yektaweb 3465