[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 2 - ( 4-1395 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 134-141 برگشت به فهرست نسخه ها
مقادیر سرب موجود درآب میوه‌های تجاری پر مصرف عرضه شده در فروشگاه‌های مواد غذایی شهر کرمان در سال 1392
شیدوش دولتشاهی، بهنام حاتمی *، احمد رجبی‌‌زاده، حسین جعفری منصوریان، بهار رجبی‌‌زاده
چکیده:   (712 مشاهده)

مقدمه: با توجه به اثرات مضر سرب بر سلامتی انسان به خصوص کودکان و مصرف بالای آب میوه در بین مردم، هدف از این مطالعه بررسی غلظت سرب موجود در آب میوه‌های تجاری پرمصرف عرضه شده در فروشگاه‌های مواد غذایی شهر کرمان می باشد.

روش‌ها: با بررسی میدانی انواع آب میوه‌های عرضه شده در فروشگاه‌های مواد غذایی سطح شهر کرمان، آب میوه‌های پر مصرف تعیین شدند. سپس مارک‌های تجاری موجود در شهر کرمان برای هرکدام از انواع آب میوه بررسی و از هر مارک تجاری سه نمونه و در مجموع 123 نمونه جهت آنالیز انتخاب گردید. به منظور هضم نمونه‌های آب میوه از هضم اسیدی به روش مرطوب با اسید نیتریک و پراکسید هیدروژن استفاده شد. غلظت سرب در نمونه‌های هضم شده توسط اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازه‌گیری گردید.

نتا‌یج: حداقل و حداکثر غلظت سرب به ترتیب در آب انگور 01417/0 و 0834/0‌، آب سیب 0125/0 و 0269/0‌، آب هلو 0071/0 و 0382/0، آب پرتقال 0345/0 و 124/0 میلی‌گرم در لیتر بود. بیشترین میزان سرب در آب پرتقال اندازه‌گیری شد.

بحث و نتیجه‌گیری: غلظت سرب در تمام نمونه‌های آب میوه عرضه شده در فروشگاه‌های شهر کرمان از حد استاندارد توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) و انجمن غذا و دارو آمریکا (FDA) پایین‌تر می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: سرب‌، آب میوه‌های تجاری (صنعتی)‌، مواد غذایی‌، شهر کرمان
متن کامل [PDF 632 kb]   (241 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۴/۲۲
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dolatshahi S, Hatami B, Rajabizadeh A, Jafari Mansoorian H, Rajabizadeh B. Determination of Lead Concentration in High-consumed Commercial Fruit juices Marketed in Kerman city . J Health Dev. 2016; 5 (2) :134-141
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-140-fa.html
دولتشاهی شیدوش، حاتمی بهنام، رجبی‌‌زاده احمد، جعفری منصوریان حسین، رجبی‌‌زاده بهار. مقادیر سرب موجود درآب میوه‌های تجاری پر مصرف عرضه شده در فروشگاه‌های مواد غذایی شهر کرمان در سال 1392. مجله بهداشت و توسعه. 1395; 5 (2) :134-141

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-140-fa.html

دوره 5، شماره 2 - ( 4-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Journal of Health and Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 802 queries by yektaweb 3463