[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 1 - ( 2-1392 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 33-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفیت آب ورودی و خروجی دستگاه‌های آب شیرین‌کن با فرایند اسمز معکوس در شهر قشم
منصوره دهقانی، محمد دوله، حسن هاشمی، نرگس شمس‌الدینی
چکیده:   (667 مشاهده)
مقدمه: دستگاه‌های آب شیرین‌کن در تأمین آب مورد نیاز جوامع ‏نقش بسزایی دارند. با توجه به افزایش ‏مصرف آب و کاهش منابع طبیعی آب شیرین، این نقش روز به روز پررنگ‌تر می‌شود. هدف از این مطالعه، بررسی کیفیت آب ورودی و خروجی از دستگاه‌های آب شیرین‌کن با فرایند اسمز معکوس و مقایسه کیفی آب خروجی آن با استانداردهای ملی و بین‌المللی آب آشامیدنی بود. روش‌ها: مطالعه حاضر به مدت 7 ماه از طریق نمونه‌برداری از آب ورودی و خروجی دستگاه آب شیرین‌کن با فرایند اسمز معکوس در شهر قشم انجام گرفت. پارامترهای سختی کل، هدایت الکتریکی، کل جامدات محلول، کدورت، دما، pH، فلوئور، نیترات، نیتریت، کلرور، سولفات و پارامترهای میکروبی مورد بررسی قرار گرفت و آنالیز داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS نسخه 16 تحلیل گردید. نتا‌یج: سختی کل و فلوئور در آب خروجی دستگاه آب شیرین‌کن با روش اسمز معکوس کمتر از حد مطلوب، کلرور در آب خروجی این دستگاه بالاتر از حد مجاز و غلظت سایر پارامترهای شیمیایی و فیزیکی مورد مطالعه در محدوده قابل قبول بود. در آب خروجی دستگاه با فرایند ‏اسمز معکوس،‎‎ اکثر پارامترهای کیفی بررسی شده نسبت به آب ورودی، ‏حدود ‎‏99 درصد کاهش یافته بودند و مقادیر خروجی در حد استاندارد بود. بحث و نتیجه‌گیری: دستگاه آب شیرین‌کن با فرایند اسمز معکوس قابلیت بالایی در تهیه آب آشامیدنی سالم در مقایسه با استانداردهای کیفی دارا می‌باشد. واژگان کلیدی: کیفیت آب، تصفیه آب، آب شیرین‌کن، اسمز معکوس
متن کامل [PDF 233 kb]   (338 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۲۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mansoureh Deghani, Mohammad Doleh, Hasan Hashemi, Narges Shamsaddini. The Quality of Raw and Treated Water of Desalination Plants by Reverse Osmosis in Qeshm. J Health Dev. 2013; 2 (1) :33-0
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-30-fa.html
منصوره دهقانی ، محمد دوله ، حسن هاشمی ، نرگس شمس‌الدینی . بررسی کیفیت آب ورودی و خروجی دستگاه‌های آب شیرین‌کن با فرایند اسمز معکوس در شهر قشم. مجله بهداشت و توسعه. 1392; 2 (1) :33-0

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-30-fa.html

دوره 2، شماره 1 - ( 2-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Journal of Health and Development
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 817 queries by yektaweb 3506