[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 157-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کارایی کاه گندم اصلاح شده در حذف رنگ راکتیو بلک 5 ازمحلول های آبی
نادر یوسفی، علی فاتحی زاده، عبدالکریم احمدی، احمد رجبی زاده، علی طولابی، محمد احمدیان
چکیده:   (1056 مشاهده)
مقدمه: جذب سطحی به وسیله مواد کم هزینه روش مناسبی جهت تصفیه بسیاری از فاضلاب‌های صنعتی می باشد. هدف از این مطالعه، کاربرد کاه گندم به عنوان جاذبی ارزان قیمت برای حذف رنگ راکتیو بلک 5 از محلول‌های آبی بود. روش‌ها: این پژوهش در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد و از جاذب کاه گندم اصلاح شده برای حذف راکتیو بلک 5 از محلول‌های آبی استفاده گردید. جهت اصلاح کاه گندم از سورفاکتانت ستیل پری دینیوم کلراید مونوهیدرات با غلظت 5/2 میلی مول بر لیتر استفاده شد. آزمایشات در سیستم ناپیوسته انجام شد و تأثیر پارامترهای pH، دوز جاذب، غلظت اولیه رنگ و زمان تماس بر جذب رنگ راکتیو بلک 5 توسط کاه گندم اصلاح شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: بر اساس نتایج این تحقیق کمترین و بیشترین راندمان حذف رنگ در pH های 1 و 7 بدست آمد که به ترتیب برابر 54/61% و 15/83%بود. با افزایش زمان انجام واکنش جذب و دوز جاذب مصرفی، راندمان حذف رنگ افزایش یافت. همچنین با افزایش غلظت اولیه رنگ، میزان رنگ حذف شده افزایش و راندمان حذف رنگ کاهش یافت. بر اساس نتایج حاصله، ایزوترم لانگمویر و سینتیک درجه دوم بهترین مدل‌ها برای تشریح واکنش‌های جذب رنگ راکتیو بلک 5 بر کاه گندم اصلاح شده است. بحث و نتیجه گیری: با توجه به هزینه بر بودن سایر روش‌های حذف رنگ، می‌توان از کاه گندم اصلاح شده به عنوان جاذبی نسبتاً کارآمد و ارزان قیمت برای حذف رنگ راکتیو بلک 5 از محلول‌های آبی استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: جذب سطحی، راکتیو بلک 5، محلول‌های آبی، کاه گندم
متن کامل [PDF 1087 kb]   (367 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۲۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Efficiency of Modified Wheat Brad in Reactive Black 5 Dye Removal from Aqueous Solutions. J Health Dev. 2013; 2 (2) :157-0
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-33-fa.html
نادر یوسفی ، علی فاتحی زاده ، عبدالکریم احمدی ، احمد رجبی زاده ، علی طولابی ، محمد احمدیان . بررسی کارایی کاه گندم اصلاح شده در حذف رنگ راکتیو بلک 5 ازمحلول های آبی. مجله بهداشت و توسعه. 1392; 2 (2) :157-0

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-33-fa.html

دوره 2، شماره 2 - ( 7-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Journal of Health and Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 811 queries by yektaweb 3506