[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 3 - ( 9-1392 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 171-0 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد
نعیمه کیقبادی، محمد حسن لطفی، حسین فلاح زاده، محسن آخوندی
چکیده:   (476 مشاهده)
مقدمه : سرطان کولورکتال از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارشی است که حدود 10 درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان را به خود اختصاص می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد انجام گرفت. روش ها : این مطالعه مورد شاهدی بر روی 60 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال و 120 فرد سالم همسان در شهرستان یزد انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و براساس مصاحبه با بیماران و شاهد ها جمع آوری شد. در تحلیل داده ها از آزمون کای دو و رگرسیون لوجستیک در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.   نتایج : انحراف معیار و میانگین سنی گروه مورد و شاهد به ترتیب 4/16±4/58 و 4/16±3/58 سال بود. نتایج رگرسیون لوجستیک نشان داد که مصرف بالای گوشت قرمز و غذای سرخ شده و مصرف کم میوه از جمله فاکتورهای معنی دار پیشگو کننده ابتلا به سرطان کولورکتال هستند. مصرف 4 بار و بیشتر گوشت قرمز و غذای سرخ شده در هفته و مصرف یک واحد و کمتر از یک واحد میوه در روز به ترتیب شانس ابتلا به سرطان کولورکتال را 4/7، 8/17و 3/8 برابر افزایش می داد. بحث و نتیجه گیری : نتایج مطالعه نشان داد که عوامل تغذیه ای از جمله مصرف مواد غذایی سرخ شده و گوشت قرمز ، و مصرف ناکافی میوه از فاکتورهای خطر سرطان کولورکتال میباشند. لذا برای پیشگیری از سرطان کولورکتال باید برنامه ریزی تغذیه ای درستی در نظر گرفته شود. واژگان کلیدی : سرطان کولورکتال، تغذیه، یزد
متن کامل [PDF 467 kb]   (525 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۲۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nutritional Factors Related to Colorectal Cancer in the Residents of Yazd City, Iran. J Health Dev. 2013; 2 (3) :171-0
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-48-fa.html
نعیمه کیقبادی ، محمد حسن لطفی ، حسین فلاح زاده ، محسن آخوندی . ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد. مجله بهداشت و توسعه. 1392; 2 (3) :171-0

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-48-fa.html

دوره 2، شماره 3 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Journal of Health and Development
Persian site map - English site map - Created in 0.053 seconds with 805 queries by yektaweb 3506