[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 2 - ( 5-1397 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 155-163 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین رنگ‌های مصرفی در آبنبات‌های رنگی عرضه شده در سطح شهر بجنورد در سال 1395
مجید کرمانی، احمد رجبی‌زاده، مریم لنگری‌زاده، احمد یزدانی، محمد احمدیان، سیده نسترن اسدزاده*
6- دانشجوی دکتری، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکیده:   (205 مشاهده)
مقدمه: آبنبات و فرآورده‌های آبنباتی باوجود اینکه ماده غذایی کامل محسوب نمی‌شوند؛ اما از جمله مواد‌غذایی پرمصرف توسط کودکان و بعضاً زنان باردار می‌باشند. هدف از انجام این مطالعه تعیین رنگ‌های مصرفی در آبنبات‌های رنگی عرضه شده در سطح شهر بجنورد در سال 1395 می‌باشد.
روش‌ها: در این مطالعه مقطعی- توصیفی که در سال 1395 در شهر بجنورد به انجام رسید، تعداد 90 نمونه آبنبات رنگی (‌زعفرانی، کاکائویی، پرتغالی، آلبالویی) به طور تصادفی از مناطق مختلف شهر بجنورد نمونه‌برداری شد. رنگ مصرفی همه نمونه‌ها بر اساس استاندار ملی 2634 به روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) اندازه‌گیری گردید.
نتا‌یج: با توجه به نتایج به دست آمده  9/17 درصد نمونه‌ها دارای رنگ طبیعی و 1/82 درصد آبنبات‌ها حاوی رنگ‌های مصنوعی بودند. از میان نمونه‌های حاوی رنگ مصنوعی، 5/90 درصد نمونه‌ها حاوی رنگ مصنوعی مجاز خوراکی و تنها 5/9 درصد نمونه‌ها دارای رنگ مصنوعی غیر مجاز خوراکی بودند. سانست یلو بیشترین رنگ مصرفی مورد استفاده در نمونه آبنبات‌های رنگی بررسی شده بودند.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مصرف غیر قانونی رنگ‌های مصنوعی در مواد غذایی شایع شده است که تداوم آن تهدیدی جدی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود؛ بنابراین کاهش مصرف این گونه رنگ‌ها و جایگزینی رنگ‌های طبیعی و تأکید بر خواص مفید آن‌ها امری ضروری به نظر می‌رسد.
واژه‌های کلیدی: آبنبات‌های رنگی، رنگ‌های مصنوعی، کروماتوگرافی، بجنورد
متن کامل [PDF 1018 kb]   (92 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۷/۱
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kermani M, Rajabizadeh A, Langarizadeh M, Yazdani A, Ahmadian M, Asadzadeh S N. Dye Concentration in Colored Candies in Bojnourd City in 2016. J Health Dev. 2018; 7 (2) :155-163
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-569-fa.html

کرمانی مجید، رجبی‌زاده احمد، لنگری‌زاده مریم، یزدانی احمد، احمدیان محمد، اسدزاده سیده نسترن. تعیین رنگ‌های مصرفی در آبنبات‌های رنگی عرضه شده در سطح شهر بجنورد در سال 1395 . مجله بهداشت و توسعه. 1397; 7 (2) :155-163

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-569-fa.html



دوره 7، شماره 2 - ( 5-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Journal of Health and Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3790