[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 1 - ( 2-1398 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 100-113 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین محتوا و ارزیابی مخاطره غیر سرطانی جذب نیترات ناشی از مصرف سبزیجات توزیع شده در میدان مرکزی میوه و تره‌بار اصفهان
امیرحسین بقائی*، فروغ عقیلی
1- استادیار، گروه خاک‌شناسی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
چکیده:   (109 مشاهده)
مقدمه: ورود بیش از حد مجاز نیترات به بدن انسان می‌تواند موجب افزایش احتمال خطر ابتلاء به بیماری‌های غیر سرطانی شود. این تحقیق با هدف سنجش محتوا و ارزیابی مخاطره غیر سرطانی جذب نیترات ناشی از مصرف سبزیجات توزیع شده در میدان مرکزی میوه و تره‌بار اصفهان در سال 1395 انجام یافت.
روش‌ها: در این پژوهش مقطعی، در مجموع تعداد 300 نمونه از سبزی‌های توزیع شده در دو فصل تابستان و زمستان به‌طور تصادفی تهیه شد. محتوای نیترات موجود در آن‌‌‌‌ها به روش هفت‌برادران و همکاران تعیین شد. خطرات غیرسرطانی ناشی از جذب نیترات با استفاده از روش پیشنهادی سازمان حفاظت محیط‌زیست آمریکا برای مردان و زنان بالغ تعیین و نتایج با آزمون تی تست موردبررسی قرار گرفت.
نتا‌یج: بیشینه و کمینه میانگین غلظت نیترات به ترتیب در سبزیجات اسفناج و گوجه‌فرنگی، میانگین 2/1009 و 8/57 در تابستان و 5/1405 و 9/121 میلی‌گرم در کیلوگرم در زمستان داشت. بیشینه و کمینه خطر غیر سرطانزایی به ترتیب مربوط به مصرف گیاه اسفناج و گوجه‌فرنگی بود و بیشینه و کمینه خطر غیر سرطان‌زایی در تابستان به ترتیب برابر 285/0 و 027/0 برای مردان و 342/0 و 030/0 برای زنان بود و در اکثر موارد عددی زیر یک را نشان داد.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که غلظت نیترات موجود در سبزیجات به‌طور معنی‌داری در زیر حد استاندارد تعیین شده بوده و مصرف روزانه 58 گرم از هر کدام از سبزی‌های مورد‌بررسی خطرغیرسرطان‌زایی ایجاد نمی‌کند.
واژه‌های کلیدی: نیترات، سبزیجات، خطر غیر سرطان‌زایی، جذب روزانه
متن کامل [PDF 1061 kb]   (23 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۸/۳/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۲۹
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baghaie A H, Aghili F. Determination of the content and evaluation of the non-cancerous risk of nitrate absorption due to consumption of vegetables distributed at the Central Fruit and Vegetable Square of Isfahan. Health Develop J. 2019; 8 (1) :100-113
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-712-fa.html

بقائی امیرحسین، عقیلی فروغ. تعیین محتوا و ارزیابی مخاطره غیر سرطانی جذب نیترات ناشی از مصرف سبزیجات توزیع شده در میدان مرکزی میوه و تره‌بار اصفهان. مجله بهداشت و توسعه. 1398; 8 (1) :100-113

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-712-fa.html



دوره 8، شماره 1 - ( 2-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Health and Development Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 3921