[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 4 - ( 9-1397 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 286-294 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی و سنجش روایی و پایایی پرسشنامهای به منظور شناسایی عوامل تأثیرگذار بر انتخاب‌ غذاهای بستهبندی شده در افراد مراجعه کننده به مراکز سلامت اردبیل
مهسا مهاجری، محمد علیزاده*، وحید ملکی، سیمین حق روان، الهه فرومندی، عرفان هزاوه
2- دانشیار‌، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز‌، ایران
چکیده:   (584 مشاهده)
مقدمه: هر برنامه و سیاست پیشگیری از بیماری‌های مزمن و مرتبط با عوامل رژیمی، مستلزم ایجاد تغییرات اساسی در محیط غذایی، دانش و آگاهی، نگرش و در نتیجه تغییرات انتخاب‌های غذایی افراد می‌باشد. هدف از این مطالعه تعیین عوامل تأثیر‌گذار بر انتخاب غذاهای بسته‌بندی شده افراد مراجعه کننده به مراکز سلامت اردبیل بود.
روش‌ها: در این مطالعه از طریق مرور متون علمی، بحث گروهی متمرکز و مصاحبه با اساتید متخصص‌، پرسشنامه‌ای بر اساس تئوری عمل منطقی طراحی شد. به منظور بررسی روایی از روش‌های اندازه‌گیری روایی محتوا و روایی صوری با پانل خبرگان 15 نفری استفاده گردید و برای تعیین پایایی نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.
نتا‌یج: پرسشنامه‌ اولیه شامل 40 آیتم بود که پس از بررسی روایی و پایایی، تعداد آیتم‌ها‌ی پرسشنا‌مه‌ نهایی 36 سؤال به دست آمد، 11 سؤال در بخش نگرش تغذیه‌ای، 7 سؤال در بخش هنجار انتزاعی‌، 9 سؤال نیز در بخش قصد رفتاری و 9 سؤال در بخش رفتار تغذیه‌ای قرار گرفتند. میانگین شاخص روایی پرسشنامه‌ نهایی 82/0 و ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه نهایی 79/0 به دست آمد.
بحث و نتیجه‌گیری: پرسشنامه‌ طراحی شده در این مطالعه از روایی و پایایی نسبی خوبی برخوردار است و می‌‌تواند به منظور شناسایی عوامل تأثیرگذار بر انتخاب غذاهای بسته‌بندی شده در افراد جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: روایی، پایایی، پرسشنامه، غذای بسته‌بندی شده، تئوری عمل منطقی
متن کامل [PDF 1165 kb]   (161 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۷/۱۲/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohajeri M, Alizadeh M, Maleki V, Haghravan S, Forumandi E, Hezaveh E. Designing a Questionnaire to Identify Factors Affecting Choices of Packed Foods and determining its validity and reliability among people visiting Ardabil health centers. Health Develop J. 2018; 7 (4) :286-294
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-671-fa.html

مهاجری مهسا، علیزاده محمد، ملکی وحید، حق روان سیمین، فرومندی الهه، هزاوه عرفان. طراحی و سنجش روایی و پایایی پرسشنامهای به منظور شناسایی عوامل تأثیرگذار بر انتخاب‌ غذاهای بستهبندی شده در افراد مراجعه کننده به مراکز سلامت اردبیل. مجله بهداشت و توسعه. 1397; 7 (4) :286-294

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-671-fa.html



دوره 7، شماره 4 - ( 9-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Health and Development Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3961