[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 1 - ( 1-1395 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 79-89 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر آموزش تغذیه بالینی در کنترل قندخون و لیپیدهای سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان شهید باهنر، شهرکرمان
فریده دوستان *، طاهره لشکری
چکیده:   (1303 مشاهده)

چکیده

مقدمه: دیابت اختلال متابولیسمی شایعی است. آموزش تغذیه بالینی جزء کلیدی کنترل بیماری فرد مبتلا است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آموزش تغذیه در کنترل قند خون لیپید‌های سرم دیابتی‌های نوع 2 مراجعه کننده به مرکز دیابت بیمارستان شهید باهنر شهر کرمان انجام شد.

روش‌ها: در این مطالعه پیامد، پرونده  150بیمار دیابت نوع 2 مراجعه کننده به مرکز دیابت بیمارستان شهید باهنر شهر کرمان با داشتن معیارهای ورود به تحقیق انتخاب شد. شاخص‌های بیوشیمیایی در دو مرحله قبل و بعد از آموزش تغذیه بررسی شدند. آموزش تغذیه در مرکز توسط کارشناسان مجرب تغذیه در دو مرحله آموزش گروهی )حداقل یک جلسه( و آموزش چهره به چهره )در یک جلسه( انجام شد. مقایسه میانگین داده‌های بیوشیمیایی قبل و بعد از آموزش تغذیه با آزمون t زوجی و ویلکاکسون و در نرم افزار SPSS نسخه 15 انجام شد.

نتا‌یج: میانگین سن بیماران 7/8±­43 سال بود. میانگین قند خون ناشتا، قند دوساعته mg/dl)‌) و هموگلوبین گلیکوزیله قبل از آموزش تغذیه به ترتیب 1/2 ±92/8‌،  109 ± 297‌،  7±6/191 و بعد از آموزش به ترتیب 37/1 ± 52/7­، 1/80 ± 7/229 و  6/48 ± 147 بود و کاهش معنی‌داری (001/0P<) نشان داد. میانگین کلسترول تام، LDL-C و تری گلیسرید سرم ((mg/dl قبل از آموزش به ترتیب 119‌± 5/187­، 2/38 ± 5/118­، 3/48± 199و  بعد از آموزش به ترتیب 6/70 ±150­، 9/33 ± 4/97 و 6/38±3/170 بود و کاهش معنی‌دار (001/0 >P) نشان داد. میانگین HDL-c سرم بعد از آموزش افزایش نشان داد، اما معنی­دار نبود.

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق بر اهمیت استفاده از برنامه آموزش تغذیه در کنترل قند و چربی خون بیماران دیابت نوع 2 تأکید دارد.

واژه‌های کلیدی: دیابت شیرین نوع 2، آموزش تغذیه بالینی، قند خون، چربی خون
متن کامل [PDF 659 kb]   (199 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۳۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doostan F, Lashkari T. The Effect of Clinical Nutrition Education on Blood Glucose and Serum Lipids Control: A Study on Type II Diabetic Patients Referred to Diabetes Center of ShahidBahonar Hospital, Kerman, Iran. J Health Dev. 2016; 5 (1) :79-89
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-135-fa.html
دوستان فریده، لشکری طاهره. تأثیر آموزش تغذیه بالینی در کنترل قندخون و لیپیدهای سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان شهید باهنر، شهرکرمان. مجله بهداشت و توسعه. 1395; 5 (1) :79-89

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-135-fa.html

دوره 5، شماره 1 - ( 1-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Journal of Health and Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 795 queries by yektaweb 3503