[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 3 - ( 8-1396 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 236-246 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی مخاطرات جیوه، ناشی از مصرف مکمل‌های پروتئینی ورزشی
اسماعیل فرد، امید طبیعی* ، محمدجواد نوروزنژاد فرد
2- مربی، گروه محیط‌زیست، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد ارسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، ارسنجان، ایران
چکیده:   (369 مشاهده)
مقدمه: هدف از تحقیق حاضر تعیین میزان فلز سنگین جیوه در مکملهای پروتئینی مورد مصرف ورزشکاران و ارزیابی خطر بهداشتی جیوه حاصل از مصرف این مکملها در ورزشکاران بوده است. در این پژوهش خطر سلامتی جیوه با اندازه‌گیری جیوه در نمونه مکملهای پروتئینی مورد مصرف تعیین و ارزیابی شد.
روش‌ها: در این پژوهش مقطعی 7 نمونه از پرمصرفترین مکملهای پروتئینی موجود در بازار مصرف با 3 تکرار برای هر نمونه، از مراکز فروش مجاز در شهر شیراز تهیه و تجزیه‌وتحلیل شدند. اندازهگیری غلظت جیوه موجود در هر نمونه از طریق هضم اسیدی و از روش فن بخار سرد و با استفاده از دستگاه نشر اتمی ICP تعیین گردید. در پایان دادهها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 21 تحلیل آماری شدند.
نتا‌یج: میانگین غلظت جیوه در نمونه‌ها برابر با 06/0±17/0 میلیگرم در کیلوگرم وزن خشک محاسبه شد که از رهنمودهای بین‌المللی (USEPA، WHO، FDA و JECFA) کمتر بود. از سویی دیگر برآورد سیبل خطر (THQ) جیوه در نمونه‌ها بیشتر از یک محاسبه شد.
بحث و نتیجه‌گیری: یافتههای این پژوهش نشان داد که مصرف مکملهای پروتئینی ورزشی، یک خطر جدی برای سلامت ورزشکاران و دیگر مصرفکنندگان از نظر تجمع فلز جیوه است. در نتیجه بایستی ملاحظات خاصی برای مصرف این مکملها توسط ورزشکاران در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: مخاطره سلامت، جیوه، مکمل‌های پروتئینی، ورزشکار
متن کامل [PDF 1045 kb]   (134 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۰/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fard E, Tabiee O, Nowroznejad Fard , M J. Health Risks of Mercury form Consumption of Protein Supplements among Athletes. J Health Dev. 2017; 6 (3) :236-246
URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-398-fa.html

فرد اسماعیل، طبیعی امید، نوروزنژاد فرد محمدجواد. ارزیابی مخاطرات جیوه، ناشی از مصرف مکمل‌های پروتئینی ورزشی. مجله بهداشت و توسعه. 1396; 6 (3) :236-246

URL: http://jhad.kmu.ac.ir/article-1-398-fa.html



دوره 6، شماره 3 - ( 8-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بهداشت و توسعه Journal of Health and Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3657